Aluminijska stolarija

Home / Aluminijska stolarija

Karakteristike i prednosti

Aluminijski elementi

Kada je potrebna lagana konstrukcija i kada je riječ o ostakljivanju većih površina, čvrstoća i postojanost, aluminijska stolarija postavlja se na prvo mjesto.

Aluminijska stolarija odličan je izbor za izradu zimskih vrtova. Kod aluminija možete očekivati samo perfekciju i savršenstvo, visoke izolacijske sposobnosti i visoki stupanj završne obrade. Nekoliko različitih boja, uz jasne i oštre linije, svakom objektu dati će potrebnu dozu luksuza s naznakom na moderno. Naravno cijena Vam pritom ne smije igrati ulogu.

Posebno bismo izdvojili ulazna aluminijska vrata koja će zasigurno svaki dom maksimalno oplemeniti svojim izgledom i dizajnom.

Aluminijski prozori mogu biti izrađeni od plastificiranih ili eloksiranih profila sa prekinutim termičkim mostom ili bez termičkog mosta tzv. “hladnog profila”. No to nisu i jedine podjele unutar tih grupacija.

Kupci najčešće postavljaju pitanja o aluminijskoj bravariji “Da li je plastificirana i ima li prekinuti termo most?”. No to nije tako jednostavno jer postoje različite debljine profila, broj komora, širina termo mosta itd.

Lučni aluminijski prozori imaju odličnu statičku stabilnost za razliku od PVC-a koji ne može imati čelično ojačanje u luku.

Zbog toga što je vanjski dio krila u ravnini sa doprozornikom (štokom), a kutni spoj se gotovo i ne vidi aluminijski prozor daje jedan profinjeni izgled Vašoj fasadi.

Kao i prozori aluminijske otklopno klizne stijene mogu biti izrađene od plastificiranih ili eloksiranih profila sa prekinutim termičkim mostom ili bez termičkog mosta tzv. “hladnog profila”. Okvir i krilo im je jednako kao i za balkonska vrata.

Za razliku od aluminijskih otklopno kliznih stijena kod kojih je uvijek jedna polovina otvora fiksna, aluminijske klizne stijene imaju krila koja se mogu otvoriti (gurnuti) u jednu ili drugu stranu, a kod trokrilnih i u sredinu. Kod aluminijskih kliznih stijena ili prozora svako krilo ima svoju vodilicu po kojoj se može gurati od jednog do drugog kraja tako da se dva krila mimoilaze jedno pored drugog.

Kad su u krajnjem suprotnom položaju brtvljenje na sredini je sa metlicama u upadnim profilima koji preklapaju jedno drugo. “Hladni profili” odnosno bez prekinutog termo mosta se koriste za izradu pregradnih aluminijskih kliznih stijenki u zatvorenom prostoru, dok se profili sa prekinutim termičkim mostom koriste za vanjske klizne stijenke.

Aluminijske pregradne stijene su idealan izbor ako trebate brzo i bez puno prašine pregraditi prostor u nove kancelarije, dodatne prostorije ili dućane unutar trgovačkih centara.

Pri izradi stijena koristimo hladni aluminijski profil, jer u zatvorenim prostorijama nema razlika u temperaturama pa ne dolazi do orošavanja, ujedno je i tanji od profila sa termičkim mostom pa samim time i elegantniji. Dakako na raspolaganju su sve boje po RAL karti kako bi mogli najbolje prilagoditi stijene Vašem prostoru.

Ugradnja uključena

Izvor:

Portal Ena i Interijeri nekretnine