PVC stolarija

Home / PVC stolarija

Karakteristike i prednosti

PVC stolarija

PVC stolarija je dugovječna, funkcionalna u pogledu osnovnih zahtjeva koje mora ispunjavati, nezahtjevna u pogledu održavanja, estetski dotjerana i ekonomična. Na hrvatskom tržištu u nekoliko posljednjih godina pojavilo se nekoliko renomiranih svjetskih imena iz proizvodnje PVC stolarije. Bilo kako bilo gotovo da nema lošeg sistema i načina izrade i montaže PVC stolarije.

Ukoliko trebate PVC prozore, vrata, klizne PVC stijene, rolete ili grilje, neke veće razlike između proizvoda nema. Svi sistemi rade se na principu od nekoliko komora s različitim punjenjem, a stakla se stavljaju po vašoj narudžbi sa ili bez punjenja plinom. Ovdje ćemo predstaviti nekoliko različitih sistema PVC prozora i PVC vrata dostupnih na hrvatskom tržištu i domaćim trgovinama.

Svi profili PVC stolarije u osnovi imaju samo dvije brtve, kod profila koji se deklariraju kao profili sa tri brtve radi se o profilu koji ima takozvanu srednju brtvu, taj sustav je kopija aluminijskih sustava i pokriva cca 10% plastičnih sistema sve drugo je sustav sa vanjskom i unutarnjom brtvom.

Kod sustava sa srednjom brtvom pojedini proizvođači stave jednu dodatnu vanjsku brtvu koja nema nikakvu funkciju nego služi isključivo kao marketinški trik da zavara laike i nestručne osobe, jer ta brtva nije u presjeku i dimenzijama kao unutarnja jer kad bi se stavila prava brtva prozor se ne bi mogao zatvoriti jer okov ne bi mogao prenijeti silu priljubljivanja krila na doprozornik.

Ugradnja uključena