Nedostaci PVC stolarije

Home / PVC stolarija / nedostaci PVC stolarije

Karakteristike i nedostaci

Nedostaci PVC stolarije

Proizvođač prozora mora definirati vijek trajanja svoga prozora. To ne znači da proizvod za to vrijeme sasvim propadne, već je to vrijeme u kojemu kod proizvoda neće doći do većih promjena.

Zbog toga je vrlo važno održavanje, posebno kod drvenih prozora (PVC prozori imaju u odnosu na održavanje prednost nad drvenima).

Trajnost PVC prozora ovisi o kvaliteti profila jer su prvi PVC profili koji su se pojavili na tržištu bili skloni promjeni boje.

Stoga neki proizvođači daju jamstvo od 10 godina da profili neće promijeniti boju. Uglavnom proizvođači PVC prozora teško jamče postojanost boje, obično kupcima govore da prozori imaju dug životni vijek, što je vrlo relativan podatak.

Kod kupnje PVC prozora u obzir treba uzeti sljedeće:

  • Vrlo je važna kvaliteta zavarenih spojeva, jer inače se zrak koji uđe u komoru s armaturom počinje kondenzirati. Za prozore uz obalu (u slanom okruženju) ta pojava uzrokuje propadanje armature.

  • Pri ugradnji PVC prozora na višim katovima ultraljubičasto zračenje je snažnije, stoga može doći do oštećenja okvira ako nisu ugrađeni kvalitetni profili.

Ugradnja uključena

Izvor:

Časopis Građevinar i Jutarnji List